Moje nezapomenutelná slavnostní večeře

1

Pořádání party je pro někoho zábavou, pro někoho naopak noční můrou. S pořádáním večírků jde ruku v ruce spousta věcí, které musíte zařídit - jídlo, pozvánky, místo, čas, ale i třeba vymýšlení tématu a doprovodného programu, aby se u vás hostům líbilo. Kéž by to šlo vše pouze mávnutím kouzelného proutku.

Požádali jsme o rady několik bloggerů. Jaké doporučují kulinářské rady, jak si poradit s pozvánkami a dalšími záležitostmi?

 

Bloggerka Aedín: Minis and Mum

Jako dosti zaměstnaná matka dvou dětí musím přiznat, že volného času opravdu moc nemám, a když mě Finish požádal o moje zkušenosti a tipy na pořádání večírků, byla jsem trochu rozpačitá.

Tak zaprvé si dovolím říci, že pořádná party by měla být určitě bez dětí. Ernest Hemingway takto krásně popsal Madrid: „Je těžké popisovat město, když tam nikdo nechodí spát a užívají si rozkoše a lásky po celou noc!“.

Pro mě je ideální večírek, kde bude dostatek chutných pokrmů, dobrých nápojů a hlavně, kde bude dobrá společnost mých přátel. Někdo zve různé celebrity a známé osobnosti, ale to není můj případ. Já se raději uvidím s přáteli, které jsem dlouho neviděla a kteří žijí tisíce mil daleko ode mne.

Asi bych večírek zasadila do období dvacátých let minulého století. Na začátku by se pily koktejly a poté víno. Konverzace by krásně plynula a pro posezení bychom mohli zvolit různé druhy pohovek. V pozadí by mohla znít hudba Patty Smithe, Bruce Springsteena anebo Lou Reeda. K ochutnání by byly různé dezerty a aromatické kávičky, jako kdybychom byli někde na Champs Élysée. Co se týče čistoty nádobí, o to se starat naštěstí nemusím, protože mám myčku na nádobí, a ta vše za mě vyřeší. Já si tedy můžu užívat čas a pohodlí s přáteli.

 

Blogger Sian: Potty Mouthed Mummy

Popravdě, moc zbožňuji party a všechno, co se k tomu váže. Teď moc času na večírky nemám, ale když už, tak to musí stát za to.

Můj večírek snů by byl trochu odlišný. Představoval bych si to někde venku, na terase, během krásného teplého večera. Ideálně někde v okolí italských vinic. Když už to má být nezapomenutelný večírek, tak ať to stojí za to.

A co si dát k snědku? Já jsem ten typ, co rád tráví hodiny přípravou v kuchyni a rád dopřeje svým hostům opravdové dobroty. Začal bych předkrmem v podobě chutného a pečeného camembertu s kousky čerstvého pečiva. Myslím si, že sýr je pro začátek dobrý start. Jako hlavní chod bych zvolil pořádný a šťavnatý filet steaku s francouzskou omáčkou béarnaise. Jako víno bych zvolil kvalitní červené, jako je chilský Merlot anebo argentinský Malbec. Samozřejmě, jako správný manžel bych se poté chopil i úklidu. S nádobím by to nebyl problém, protože myčka by mi dost pomohla.

K dobré party patří i dobrá zábava, a to i pro dospělé. Takže na pozadí by hrála hudba a pak už to můžeme rozjet s deskovými a společenskými hrami. Určitě doporučuji vědomostní hru Trivial Pursuit. Jako perfektní zakončení pro mě pak bude, když všichni budou odcházet spokojení, najezení a s čistou hlavou.

 

Bloggerka Georgina: Georgina Does

Moc mě baví vaření, respektive pečení a vytváření různých koláčků a dortů. Když dojde na vaření a přípravu pořádné večeře, na to už se tolik necítím.

Když tedy nejsem dobrým kuchařem, tak není moc od věci si na takovou party najmout profi kuchaře. Já kdybych si mohla vybírat, tak bych z fleku brala Gordona Ramseyho. Pokud by ten nemohl, tak další variantou by byl Jamie Oliver. Když už bych měla takové kouzelníky doma, tak bych si představovala večeři o třech luxusních chodech a samozřejmě by se nesmělo zapomenout ani na dezert. Věřím, že o hosty bych neměla nouzi.

Pro dobrou zábavu v průběhu celého večera bych využila různé muzikanty anebo komiky. Mám ráda smích.

Zatímco toto jsou jen sny, věřím, že uspořádat perfektní party je v mých silách. Čeho se však určitě nebojím je následně špinavé nádobí. Díky Finishi a mé myčce budu mít nádobí krásně lesklé a bez šmouh. Díky tomu nemusím s úklidem trávit hodiny a mohu si jít dříve lehnout.