Ty nejlepší tipy pro hostitele

Two people chopping vegetables

Má-li párty probíhat bez zádrhelů, Vaše hostitelské schopnosti jsou často stejně důležité jako Vaše kuchařské dovednosti Vřelé přivítání koneckonců může rozhodnout o tom, zda se večer příjemně rozběhne. Přečtěte si tedy několik moudrých slov o tom, jak uspořádat dokonalou párty.

R.S.V.P. Je zcela na Vás, zda se rozhodnete pro neformální setkání, nebo pro sofistikovaný večírek, ale v každém případě dejte hostům jasně najevo, jak se mají obléci. Pokud někdo dorazí oblečený příliš ležérně či příliš elegantně, stěží budete moci zmírnit jeho pocit trapnosti. Ujasněte tedy předem, jak se sami oblečete a o jak formální akci se bude jednat. Může to vypadat, jako byste hostům něco vnucovali, ale v daný večer to všichni ocení!

Nápoje na ledu

Nikdo nesmí být „na suchu“. Všichni jsme slyšeli, že je slušné dát hostům po příchodu nápoj a že během večera musíte dbát na to, aby neměli prázdné skleničky. Jenže je také důležité nechat je, aby se obsloužili sami.

Petal DecorationMůžete mít opravdu skvěle zásobený bar, ale pokud Vás hosté neznají opravdu dobře, stěží se odhodlají k tomu, aby ve Vaší lednici sami pátrali po další láhvi. Pití tedy viditelně umístěte tak, aby bylo jasné, že se každý může obsloužit sám. Láhve bílého vína a piva můžete vložit do nádob naplněných ledem, aby zůstaly dobře vychlazené.

Skleničky by měly zářit. Umyjte skleničky v myčce pomocí Finish Quantum a prostředku na oplachování Shine & Dry – zajistíte jim tak na večerní tabuli neodolatelný lesk.

Stanovte zasedací pořádek. Staromódní etiketa si žádá, abyste rozesadili manželské páry či partnerské dvojice a aby se hosté střídali podle pohlaví.

Řídit se tím samozřejmě nemusíte, ale změna je život. Stanovený zasedací pořádek rovněž zabrání tomu, aby někdo zůstal stranou. Přítomní navíc budou nuceni se promíchat a navzájem se seznámit. Jedná-li se o méně formální setkání, požádejte hosty, aby si před dezertem vyměnili místa

Výzdoba z okvětních lístků

Vyzdobte tabuli něčím, co hosty omráčí. Doprostřed naaranžujte čerstvé ovoce či květiny, ale tak, aby nesahaly příliš vysoko a nebránily konverzaci tím, že přes ně nebude vidět. Jídlo ozvláštníte tím, že na talíře přidáte ozdobné prvky, například sytě barevné brusinky, zrníčka granátového jablka nebo dokonce jedlé květy.

Nabídněte něco slaného na mlsání. Pokud budou mít hosté něco drobného na křoupání, zatímco čekají na jídlo, zaženou tím ten nejhorší hlad a vy navíc získáte čas, pokud příprava pokrmu bude trvat déle, než jste čekali. Zkuste například lahodná rajčátka marinovaná ve vodce v obří sklenici na martini. Do jiné sklenice vložte směs citrónové kůry a černého pepře k dochucení a do další párátka.

Serving AppetisersPředkrmy

Podávejte předkrm na tácu. Pokud zvolíte předkrm (například jednohubky), který lze podávat na tácech umístěných doprostřed tak, aby na ně všichni dosáhli a mohli se sami obsloužit, uvolníte si ruce pro přípravu hlavního chodu (a nestrávíte tolik času servírováním předkrmu na jednotlivé talíře).

Tyto jednoduché tipy přispějí k tomu, že celý večer proběhne hladce a že vaši hosté odejdou s dobrým dojmem ohledně Vašich hostitelských dovedností. Ať se Vám zábava vydaří!